Recept: Japanse rijstnoedelsalade

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mijn vent is geboren in Japan en daarom kennen wij het woord ‘koeroekoeroepa’. Wat betekent: je bent gek. Nou, ik ben gék op deze salade en doe er veel groenten of eventueel een gekookt ei doorheen, of wanneer ik zin heb wat noten overheen. Snel klaar, makkelijk, lekker!

benodigdheden (1 portie)

rijstnoedels/rijstvermicelli (toko)

1 tomaat

1 avocado

handje koriander

sesamolie

klein blikje linzen (afgespoeld en uitgelekt)

tamari (glutenvrije sojasaus)

halve limoen

optioneel: gestoomde broccoli

bereiding

Laat de noedels volgens instructie op het pak even weken in heet water.

Snijd de tomaat in kleine stukjes, evenals de avocado en de koriander.

Spoel de linzen even af.

Doe een flinke scheut sesamolie in een kommetje met een scheutje tamari en een uitg …
Dit is 42% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief