Recept: Italiaanse geheimen van Londense chefs

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Simpel’ heet dit kookboek weliswaar, maar verwacht geen basisrecepten voor de beginnende – in mijn geval soms: gemakzuchtige – Italiaanse kok. River Cafe is een restaurant in Londen en de chefs geven daar hun eigen twist aan de Italiaanse keuken.
Veel recepten zijn wel ‘simpel’. Spaghetti met citroen bijvoorbeeld (hier met basilicum, ik ken een variant met peterselie): ideaal om regelmatig te eten in de zomer. Pasta met asperges en kruiden, of met verse en gedroogde oregano, je hoeft je hand er niet voor om te draaien. ‘Gegrilde zeebaarsfilet’ is een recept met maar drie ingrediënten: vis, olijfolie en drie citroenen. De uitleg vertelt hoe je een zeebaars klaarmaakt om te grillen, ‘mocht je er ooit eentje zelf vangen’. Dat zie ik mezelf dan weer niet gauw doen, maar misschien ligt dat voor u heel anders. (En uiteraard wordt er, als je …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?