Recept: Irish cream liquer fudge

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​Irish cream kennen we vooral onder de merknaam Baileys. Het is overigens makkelijk zelf te maken, een recept ervoor staat in Van Bovens boek Home Made Winter. Enfin, een zachte fudge is altijd lekker en mocht u geen Irish cream in huis hebben: het kan met elke likeur, whiskey of brandy.

benodigdheden

​200 ml gecondenseerde melk

600 gram (lekkere!) melkchocolade, gehakt

1 theel. vanille-extract

60 ml Baileys of andere Irish cream likeur

bereiding

Bekleed een bakvorm van 15 x 15 cm met bakpapier. Breng de gecondenseerde melk aan de kook, draai het vuur uit. Voeg de stukjes chocolade en het vanille-extract toe. Roer tot alles is gesmolten. Roer de likeur ­erdoor.

Giet de zachte chocoladesaus in de bakvorm, laat afkoelen tot kamertemperatuur, en zet de fudge daarna …
Dit is 48% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?