Recept: Ingelegde haring

Koken
beeld Mitchell van Voorbergen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mocht je de pure smaak van haring willen ervaren, laat dan de uitjes weg in dit gerecht.

benodigdheden (voor 4 personen):

4 zoute haringen (gefileerd)

2 sjalotten, in ringetjes

1 laurierblad

1 citroen, in plakjes

5 zwarte peperkorrels, ­gekneusd

ca. 200 ml plantaardige olie

bereiding

Begin twee dagen van tevoren.

Leg de haringen in een schaal. Strooi de sjalot erover. Verdeel ­laurier, citroen en peperkorrels over de vis. Schenk er zoveel olie over dat de vis onderstaat. Laat 48 uur marineren in de koelkast.

tip

Als je deze haring in de olie en in de koelkast bewa …
Dit is 65% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?