Recept: In siroop gepocheerde appels

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Appels zijn het hele jaar door gemakkelijk te verkrijgen. Daardoor zouden we bijna vergeten hoe bijzonder en smaakvol het product is. Een appel per dag wil dit stukje veelzijdige fruit weer op de kaart zetten. Een recensie van dit bakboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

(voor 4 personen)

100 ml cranberrysap

200 g suiker

de schil van 1 sinaasappel of citroen, geschild met een dunschiller

1 steranijs

1 kaneelstokje

4 appels

het sap van 1 citroen

bereiding

Verhit het cranberrysap, de suiker, citrusschil, steranijs en kaneelstokje in een ruime pan (waarin de appels straks passen zonder dat ze elkaar raken).

Roer om de suiker te laten oplossen.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Besprenkel ze met het citroensap. Leg ze in de z …
Dit is 43% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief