Recept: Ierse runderstoof
benodigdheden (4 pers.)
700 g riblappen
2 tl paprikapoeder
3 el bloem
80 g boter
2 uien, grof gesneden
5 dl kalfsjus
5 dl Guinness
3 laurierblaadjes
3 takjes tijm
1 prei, in ringen
1 wortel, in blokjes van 1 cm
zwarte peper en zeezout
bereiding
Snijd de riblappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed. Bestuif met de bloem en meng alles. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze circa 1 minuut mee. Blus af met de kalfsjus en de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1 uur zachtjes stoven. Voeg de prei en de wortel toe en laat nog ongeveer 1½ uur stoven. Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.
serveren
Lekker met pastinaakpuree. <
n.a.v. Vleesbijbel. Alles over rund & kalf, varken en lam. Gertjan Kiers. Uitg. Carrera, Amsterdam 2017. 496 blz. € 29,99