Recept: Hutspot

Koken
beeld uit besproken boek / Earl Thiesen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De term ‘hutspot’ verwijst eigenlijk naar een puree van aardappels, wortels en uien. Op goede dagen hopen we die echter te verrijken met een beetje vlees en wat jus. Hier volgt de versie met klapstuk (op de foto), maar hutspot kan ook met rookworst of stukjes spek worden gemaakt.

benodigdheden (voor 2 personen):

225 g klapstuk (runderborst)

zout en peper

2 grote aardappels, geschild en in kwarten

2 grote wortels, geschrapt en in blokjes

1 grote ui, gepeld en in ringen

grove mosterd, voor erbij

bereiding

Schenk 250 ml water in een braadpan. Voeg het met een beetje zout en peper bestrooide klapstuk toe en kook het circa 1 uur op laag vuur tot het zacht is. Haal het vlees uit de pan en leg het opzij.

Draai het vuur matig hoog en roer om de jus te laten indikken. Schenk de ju …
Dit is 31% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief