Recept: Hollandse garnalenpoffertjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Garnalen en poffertjes zou je misschien niet snel combineren. De schrijvers van Pannenkoekdag doen het gerust. En ze geven hun recept voor cocktailsaus op de koop toe.

benodigdheden

440 ml visbouillon van 1 blokje

100 g Hollandse garnalen

100 g speltmeel

150 g boekweitmeel

1 snufje zout

2 tl bakpoeder

1 ei

4 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt

8 sprieten bieslook, fijngeknipt

5 el ketchup

3 el mayonaise

5 druppels tabasco

10 ml cognac

zout en peper

bereiding

Los het blokje visbouillon op in halve liter kokend water en laat het afkoelen. Doe beide soorten meel met het zout en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de visbouillon toe e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?