Recept: Hokkien bol

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit is een heerlijk recept voor Chinese eiernoedels met ­varkensvlees. Hokkien eiernoedels zijn de originele, maar die kun je vervangen door elke andere eiernoedel. Voor de ­chilimayonaise gebruik ik Kow Yick Wan Kee (chilisaus van onder andere zoete aardappel). Sriracha past ook prima.

benodigdheden

(voor 3 personen)

180 g Hokkien eiernoedels

2 el zonnebloemolie

4 bosuitjes, fijngesneden

500 g varkensgehakt

1 el maizena

1 el shaoxingwijn

½ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in julienne

1 el chilimayonaise

2 el sojasaus light

1 el hoisinsaus

125 ml water

1 tl bruine basterdsuiker

bereiding

Meng alle ingrediënten voor de saus tot de suiker is opgelost.

Kook de noedels gaar volgens de instructies op het pak en spoel koud onder de kraan. Laat uitlekken.

Verhit de …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?