Recept: Heerlijke ‘herfstcurry’ met kippendijen

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Wilma van Dijk, 26 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag een curry die bij de herfst past.

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in de keuken en kijk naar onze tuin. De grond is letterlijk rood van de bladeren van de Japanse esdoorn. Een paar dagen per jaar wordt deze boom knalrood en dan laat hij zijn bladeren los. De overige bomen zijn nog in blad en prachtig van kleur. Daarnaast schijnt ook nog eens het zonnetje. Je begrijpt het al ... dit is voor mij het ultieme herfstgevoel. Ergens twijfel ik nog om een kleine boswandeling te maken, maar ook deze kookrubriek moet een keer af, dus we gaan stug door.

Deze curry is bij ons thuis een favoriet, hij past perfect in het herfstige plaatje van …
Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door