Recept: Hazelnoottaart met Tonda Gentile delle Langhe

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor deze taart adviseert paus Franciscus de Tonda Gentile delle Langhe. Deze hazelnoten, geteeld in het Langhe-gebied in Noord-Italië, hebben een intense smaak en aroma na het roosteren en een goede houdbaarheid.

benodigdheden

150 gram geroosterde ­hazelnoten van Piemonte IGP

150 gram suiker

3 biologische eieren

30 gram boter

1 eetlepel pure cacao

1 zakje gist

bereiding

Maak eerst het hazelnootmeel door de geroosterde hazelnoten samen met 75 gram suiker fijn te malen.

Gebruik hiervoor gewone fijne kristalsuiker, die je desgewenst door rietsuiker kunt vervangen.

Splits de eieren en klop de dooiers met nog eens 75 gram suiker.

Smelt de boter in e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?