Recept: Hazelnoot-schuimtaart

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor dit recept gebruik je ‘rauw schuim’, vaak Hollandse meringue genoemd. Het wordt zacht en krokant na het bakken en blijft niet taai vanbinnen. Dat is lekker in een taart waarbij de meringue als taartbodem wordt gebruikt tussen verschillende lagen zachte crème.

benodigdheden (10 punten)

voor het schuim

100 g hazelnoten

150 g eiwit (5 stuks M-eieren)

4 g wijnsteenpoeder (1 tl) of 1 el citroensap

150 g fijne kristalsuiker

150 g poedersuiker

15 g maizena

15 g cacaopoeder

voor de mokkacrème

100 g hazelnoten

3 tl oploskoffie

2 el heet water

300 g zachte boter

300 g poedersuiker

50 g hazelnootpasta (ongezoet)

1 tl cacaopoeder

keukenmachine

bakplaat

spuitzak met gladde spuitmond van 1 cm

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C conventioneel of 180 °C hetelucht.

Rooster de hazelnoten (voor schuim en vulling) 5 minuten op een bakplaa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?