Recept: Hartige aardappelcake

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept is bedoeld voor het maken van een kleine aardappelcake. Voor een grote cake pas je de ingrediënten naar rato aan. Eet smakelijk!

benodigdheden

500 gram kruimige aardappels of een restant aardappelpuree

4 eieren, gesplitst

fijngeraspte schil van 1 citroen

3 eetl. peterselie, fijngehakt

100 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt

½ eetl. paprikapoeder

100 gram griesmeel

zout en versgemalen ­zwarte peper​

bereiding

​Kook de aardappels gaar, giet ze af en laat ze uitstomen. Stamp ze tot een fijne puree (ik doe dat het liefst met een pureeknijper) en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor tot …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?