Recept: Harira

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het leuke van zelfgemaakte soep: het is gezond en veel lekkerder dan soep uit pak, zak of blik. En het kan bijna niet mislukken. De Française ­Sophie Dupuis-Gaulier schreef het boek Wereldsoepen. 100 recepten voor heerlijke maaltijdsoepen. Vandaag: harira.

benodigdheden voor 4-6 personen:

150 g gedroogde kikkererwten

4 tomaten

4 uien

4 grote stengels bleekselderij

10 takjes peterselie

10 takjes koriander (+ paar takjes extra)

5 el tomatenpuree

300 g rund- of lamsvlees

4 el olijfolie

1 tl gemberpoeder

1 tl kaneel

½ tl cayennepeper

150 g groene linzen

zout en peper

2 citroenen

bereiding

Doe de dag tevoren de kikkererwten in een pan met 3 keer hun volume aan water en laat 12 uur weken.

Ontvel de toma …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?