Recept: Haoyou larou

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als Julius Jaspers in Hongkong is, doet hij steevast een van de winkels van Bee Cheng Hiang aan voor een portie gedroogd spek. Mierzoet, heel scherp, maar een partij lekker!, zo beschrijft de topkok het gerecht in zijn boek.

benodigdheden (voor drie personen)

600 g buikspek, in plakjes van 2 mm

50 ml honing

15 ml warm water

15 ml sojasaus light

15 ml vissaus

15 ml ketjap manis

10 ml oestersaus

15 ml shaoxingwijn

1 tl five spice

40 g suiker

½ tl zout

½ tl zwarte peperkorrels​

bereiding

Verwarm de oven voor op 60 °C.

Droog de plakjes spek 1 uur op een rekje in de oven.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de marinade.

Leg het warme spek in de marinade. Laat 12 uur marineren en draai af en

toe om.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?