Recept: Gstaadse pesto

Koken
beeld uit besproken boek / Luca Dotti
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Deze week nostalgische recepten uit de keuken van filmlegende Audrey Hepburn. Zie voor een uitgebreide bespreking van haar kookboek, samengesteld door haar zoon, de krant van woensdag (bijlage Leven).

benodigdheden

600 g linguine

50 g basilicumblaadjes

50 g peterselieblaadjes

½ teentje knoflook, geperst

80 ml olijfolie extra vergine

2 el (30 ml) melk of yoghurt

4 walnoothelften of 2 el (20 g) pijnboompitten

40 g Parmezaanse kaas, geraspt

bereiding

Kook de linguine in ruim kokend water met een beetje zout.

Scheur intussen de basilicum- en peterselieblaadjes grof met de hand of knip ze in stukjes en verwijder de bittere steeltjes zorgvuldig.

Doe de blaadjes in de keukenmachine. Voeg …
Dit is 34% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief