Recept: Griekse kippensoep met ei en limoen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De stijfgeklopte eiwitten geven deze soep een lekkere bite. Serveer er een Griekse salade bij voor een gevarieerde avondmaaltijd. Dat wordt smullen!

benodigdheden

3,5 l kippenbouillon

300 g langkorrelige witte rijst

3 grote eieren, gesplitst

sap van 2 limoenen

bladpeterselie, fijngehakt

zeezout

zwarte peper​

bereiding

​Breng de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Voeg de rijst toe en roer door. Kook de rijst met het deksel op de pan in 20 minuten gaar op zacht vuur.

Klop de eiwitten met een garde stijf en klop ze vervolgens door de losgeklopte eidooiers. Terwijl je eigeel en eiwit samen klopt, giet je er beetje bij beetje de bouillon-rij …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?