Recept: Granité van tomaat

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Deze granité is lekker en fris, bijvoorbeeld als voorgerecht. Al hoeft niets je tegen te houden om het ook bij het dessert te eten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

benodigdheden

5 grote vleestomaten

1 teentje knoflook, gepeld

1 takje basilicum

peper, zout

bereiding

Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een blender en voeg een teentje knoflook toe. Breng op smaak met peper en zeezout en werk af met een paar blaadjes basilicum. Mix alles tot je een egale massa hebt en haal door een zeef. Giet in een bakje en zet in de diepvries. Roer de inhoud van het bakje om het halfuur om met een vork en herhaal dat to …
Dit is 48% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief