Recept: Gorgonzolarisotto (met noten of pancetta)

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ook vandaag een gerecht met een vegetarische en vleesvariant. Maar je zit natuurlijk nergens aan vast. Je kunt als vleeseter het recept ook gebruiken om een dagje vegetarisch te eten.

benodigdheden (4 pers.)

4 sjalotjes

scheutje olijfolie

2 groentebouillonblokjes

2 tenen knoflook

350 gram risottorijst

1 glas droge witte wijn

2 peren

200 gram gorgonzola

snufje peper

125 gram rucola

vegetariër: 75 gram notenmix, ongezouten (per persoon)

vleeseter: 4 plakjes (40 gram) pancetta

bereiding

Snipper de sjalotjes. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten op laag vuur. Zorg dat ze niet bruin worden!

Maa …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief