Recept: Goi Buoi

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoa Tuc is een van de beste Vietnamese restaurants, verscholen op een klein pleintje in het hart van Ho Chi Minh City. Stel je een oud ­koloniaal pand voor met hoge plafonds en draaiende ventilatoren in de hitte van de regentijd. Dit is hun Goi Buoi (Vietnamese krabsalade met grapefruit).

benodigdheden

150 g kippendijfilet, in dunne reepjes

2 el zonnebloemolie

100 g komkommer, zaadlijsten verwijderd, in julienne

60 g wortel, in julienne

1 grapefruit, in stukjes

¼ bos munt, alleen de blaadjes, gehakt

2 el pinda’s, geroosterd, gehakt

1 el vissaus

rasp en sap van 1 limoen

100 g koningskrab, gaar, schoongemaakt, uitgeknepen, fijngesneden

1 bosuitje, in ringen

¼ bos koriander, blaadjes met korte takjes

15 g krokant gefrituurde uitjes

zout en peper

bereiding

Bak de ki …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?