Recept: Glutenvrije cake met banaan, amandel en abrikoos

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: glutenvrije cake met banaan, amandel en abrikoos.

Deze cake is geheel glutenvrij en alleen gemaakt met natuurlijke suikers. Ideaal dus als je geen gluten mag eten of zo min mogelijk slechte suikers wilt eten maar toch zin hebt in wat zoets.

Ik zeg niet dat deze cake supergezond is, want dat hoort ook niet bij cake. Maar we kunnen een lekker zoet tussendoortje natuurlijk wel iets meer verantwoord maken. Bij deze mijn recept:

benodigdheden:

250 g amandelen (of 200 g amandelmeel en 50 g amandelen)

4 bananen

4 eieren

1 el honing

100 g gedroogde zoete abrikozen

1 zakje bakpoeder

1 el maizena

1 vanilleboon

1 snufje zout

1 snufje kaneel

1 citroen (s …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door