Recept: Gezond eten en dankbaar zijn

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Alessandra Peters is zeventien jaar. Vanwege verschillende gezondheidsredenen, waaronder een auto-immuunziekte en intoleranties voor bepaalde voedingsstoffen, moest ze anders gaan eten. En dat kan heel lekker zijn, bewijst ze middels haar vlogs en kookboek De jonge foodie.

Peters gebruikt geen granen, zuivel en peulvruchten. Maar meldt er direct bij dat er niet een manier van eten is die goed voor iedereen is. ‘Ik wil niet de zoveelste zijn die je een ondoenlijk en onrealistisch dieet aanpraat – ik wil je juist aanmoedigen te genieten van gezonde en onbewerkte voedzame maaltijden’, schrijft ze in haar voorwoord. Maar voor Peters is het wel een manier van leven geworden, die verder gaat dan eten. Achter in het boek staan ook meditatietips en yoga- en ontspanningsoefeningen. Ze benadrukt dat het ook belangrijk is om van je lichaam te houden. &lsq …
Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief