Recept: Gevulde zoete aardappels met kikkererwten

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit aardappelgerecht is typisch voor de Noord-Indiase keuken. In India worden specerijen vaak geroosterd, zodat het aroma sterker naar voren komt. Let wel goed op tijdens het roosteren, want ze verbranden snel.

benodigdheden

2 grote zoete aardappels

2 el olie of ghee

2 tl gemalen kurkuma

1 tl garam masala

2 tl zwart mosterdzaad

½ tl chilipoeder

1 teen knoflook

2 cm gemberwortel

150 g gekookte kikkererwten

2 wortels

1 kleine groene Spaanse peper

250 ml yoghurt of crème fraîche

zout en versgemalen ­zwarte peper

paar korianderblaadjes ter garnering (indien gewenst)​

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de zoete aardappels schoon o …
Dit is 27% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?