Recept: Gevulde tomaten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een vlotte en lekkere borrelhap, die ook kan gebruikt worden als onderdeel van een buffet.

benodigdheden

Variant 1:

8 tomaten, middelgroot

100 g kikkererwten (half blikje)

1 teen knoflook

30g tahin

scheut citroensap

handje peterselie

handje koriander

olijfolie

Variant 2:

8 tomaten, middelgroot

75g comté (of gruyère)

1 el mosterd

peper

scheut witte wijn

1 teen knoflook

1 el bloem

bereiding

Verhit de oven tot 200 graden. Snijd de bovenkant van alle tomaten af én een klein stukje van de onderkant, zodat ze kunnen blijven staan. Haal de tomaten behoorlijk leeg. Niet alles hoeft eruit, maar het is wel fijn als er wat vulling in kan. Met een scherp mesje gaat dit uitst …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?