Recept: Gevulde tomaat met gehakt en Provençaalse kruiden

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: gevulde tomaat met gehakt en Provençaalse kruiden.

Een echte Franse klassieker! Afgelopen week was ik in Parijs, lekker op stap, een weekendje naar de stad waar ik bijna een jaar gewoond en gestudeerd heb. Ik ben dol op de sfeer die er hangt, de mensen die daar nog lekker hun spullen kopen bij de bakker, slager en traiteur. Vervolgens eten ze het heerlijk op in het park op een bankje met een flesje rode wijn erbij. Een heerlijke klassieker die je daar bij iedere traiteur kunt kopen is gevulde tomaat met gehakt.

benodigdheden (4 personen):

8 middelgrote of 4 supergrote tomaten

400 g lamsgehakt

250 g varkensgehakt (kan eventueel ook half om half …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief