Recept: Gevulde beignets

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Gevulde beignet ... dat is gerezen gezoet deeg op basis van desem, gevormd tot bolletjes. De bolletjes worden gefrituurd, in een mengsel van suiker en kaneel gerold en gevuld met frambozencompote.

benodigdheden

gerezen deeg

125 g tarwebloem T65

50 g eigeel

35 g suiker

30 g verse bakkersgist

35 g boter

20 ml melk

6 g zout

desem

140 g meel

3 g verse bakkersgist

90 ml water

1 l koolzaadolie

frambozencompote (300 g)

250 g frambozen

120 g suiker

3 g pectine

100 g suiker

10 g kaneel

bereiding

Maak de desem: meng het meel, de verkruimelde gist en het water. Laat 1,5 uur rusten op 24 °C.

Kneed in de keukenmachine alle ingrediënten van het deeg (behalve de boter) en d …
Dit is 21% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?