Recept: Gestreepte taart

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ook een dag later is deze aspergetaart nog een succes. Eet hem op kamertemperatuur met bijvoorbeeld een krop-erwtenslaatje of een granenslaatje. Je kan de taart ook even in de oven opwarmen.

benodigdheden ­

(voor 3 personen)

500 gram dunne groene ­asperges

1 tot 2 el bieslook, gehakt

3 el peterselie, gehakt

1 el tijm

1 teentje knoflook, zeer fijn gesnipperd of geperst

citroensap naar smaak

1 tl mosterd

250 gram ricotta

2 el melk (of room)

50 gram parmezaan

1 rol bladerdeeg

olijfolie, zout en peper

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breek het houterige stukje van de onderkant van de asperges – groene asperges hoeven niet geschild te worden.

Meng de ricotta met de kno …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?