Recept: Gestoomde vis met gember

Koken
beeld ap / Matthew Mead
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit gerecht is lekker met wortelsalade met sinaasappel en gebakken rijst. Eet smakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

stuk gemberwortel (grootte ca. 1 duim)

½ rode peper

1 bosuitje

200 gram visfilet, bijv. tilapia, pangasius

1 eetlepel olie

1 eetlepel sojasaus met minder zout

citroensap

4 takjes koriander

bereiding

Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.

Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn.

Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.

Breng in een (stoom)pan water aan de kook. Leg in een stoommandje de plakjes gember en daarop de stukk …
Dit is 44% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief