Recept: gestoofde venkel

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Venkelknol is deze maand een seizoensproduct. Het heeft een anijsachtige smaak en gaat goed samen met aardappelen en varkensvleesreepjes.

benodigdheden voor 2 personen

6 aardappelen

2 grote venkelknollen

5 zwarte peperkorrels

3 eetlepels vloeibare margarine

2 theelepels citroensap

2 sjalotjes

150 gram varkensvleesreepjes

peper

bereiding

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.

Maak de venkel schoon. Verwijder lelijke buitenste bladeren, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen. Bewaar het fijne groen. Snijd de knollen in de lengte een keer door.

Kneus de peperkorrels.

Bak de gekneusde peperkorrels in 1 eetlepel margarine zacht.

Voeg …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?