Recept: Gestoofde venkel met citroen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf gestoofde venkel met citroen maken, kan met onderstaand recept. Het komt uit het kookboek Simple Smart Cooking, smaken van toen in een nieuw jasje van Julius Jaspers. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 6 personen)

3 venkelknollen

20 ml olijfolie

150 ml water

½ tl karwijzaad

1 steranijs

1 tl zout

2 citroenen, alleen sap

2 laurierblaadjes

3 takjes koriander, alleen de blaadjes

2 takjes munt, alleen de blaadjes

3 takjes dragon

6 reepjes zoute gekonfijte citroenschil

3 takjes tijm

bereiding

Snijd de venkel in zes dikke schijven en gebruik alleen de middelste (de buitenkanten doen het prima in de soep).

Vet een grote koekenpan in met olijfolie, leg hier de schijven venkel in met de steranijs, het water, zout, de dragon, tijm, laurier en het karwijzaad en bren …
Dit is 34% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door