Recept: Gestoofde konijnenbout met pruimensaus

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze verrukkelijke gestoofde konijnenbout met pruimensaus is een traditioneel bistrorecept. Maar je kunt hem natuurlijk ook zelf maken, áls je even de tijd neemt. Het voorbereiden kost 20 minuten en het stoven een uur en 35 minuten.

benodigdheden (4 pers.)

4 tamme konijnenbouten

snufje kaneel

snufje chilipoeder

1 tl paprikapoeder

snuf saffraan (± 8 draadjes)

150 g boter

1 ui in ringen

1 winterwortel in dikke repen

½ prei in ringen

150 g gedroogde pruimen

150 ml vleesfond (of demi-glace)

1 el tomatenpuree

1 teen knoflook, gehakt

200 ml rode wijn

2 laurierblaadjes

evt. gratin dauphinois en groenten, voor erbij

bereiding

Bestrooi de konijnenbouten met zout, peper, kaneel, chili­poeder, paprikapoeder …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?