Recept: Geroosterde tomaten-paprikasoep met stokbrood

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Door het roosteren van de tomaten en de paprika’s krijgt deze soep een rijke smaak.

benodigdheden voor 2 personen

500 gram tomaten

2 rode paprika’s

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

3 takjes tijm

1 klein volkoren stokbrood

1 ui

¼ (groente)bouillontablet met minder zout

200 gram witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen

bereiding

Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.

Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakpl …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?