Recept: Geroosterde kip-tikka masala

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Dit is een verrassende variant op een klassiek gerecht. Door de yoghurt blijft de kip sappig, en de natuurlijke suikers in de tomatenpuree zorgen voor een mooi geschroeid, knapperig vel.

benodigdheden

2 tenen knoflook, zeer fijn geraspt of gehakt

1 duimgroot stuk verse gember, geschild en zeer fijn geraspt of gehakt

1 el tomatenpuree

60 ml volle yoghurt

1 tl garam masala

1 tl tandoorikruiden

1,5 tl zout

2 el olijfolie

1 hele kip (1,6-1,8 kg), ingesneden en opengevouwen

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een middelgrote kom de knoflook, gember, tomatenpuree, yoghurt, garam masala, tandoorikruiden, zout en olijfolie door elkaar. Wrijf de kip …
Dit is 39% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief