Recept: geroosterde bloemkool, wortels en karwij met citroenyoghurt

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bloemkool is heerlijk veelzijdig en kan op talrijke manieren worden bereid, die elk een eigen textuur en smaak hebben. Maar van alle manieren om bloemkool te bereiden is roosteren de lekkerste. Deze methode brengt de lekkere, aardachtige smaak en de romige, zachte structuur van bloem­kool naar buiten. Het gerecht is rijk aan vitamine B1, die koolhydraten in energie helpt omzetten.

benodigdheden (voor 2 personen):

1 bloemkool

3 grote wortels

1 el arachideolie

geraspte schil van 1 citroen

snufje zeezoutvlokken

snufje zwarte peper

1 tl paprikapoeder

1 tl karwijzaad

1 tl sesamzaad

Voor de citroen-muntyoghurt:

2 el naturel sojayoghurt

geraspte schil en sap van een halve citroen

snufje paprikapoeder

3 verse blaadjes munt, fijngehakt

snufje zout

snufje zwarte peper

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de roosjes van de bloemkool, met zo veel van de stronk als mogelijk, en halveer ze. Doe ze in een grote kom. Sc …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door