Recept: Gerookte schelvis met prei en raapstelen

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (27) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag zelfgerookte schelvis met prei en raapstelen in een lobbige frambozenvinaigrette.

Zelf vis roken lijkt veel gedoe, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt het gewoon doen in een pan met een deksel. De smaak wordt overheerlijk en bovendien is het indirecte contact met de hitte een hele mooie, rustige manier om vis te garen.

benodigdheden:

600 g schelvisfilet

350 g jonge aardappelen

1 sjalot

1 handje diepvriesframbozen

1 el fijne mosterd

3 el frambozenazijn

2 el honing

1 tl roze peperbessen

100 ml zonnebloemolie

2 bosjes raapstelen

2 preien

75 g hazelnoten

tijm

bereiding:

Kook de jonge aardappeltjes in een pan met water circa 10 à 15 minuten tot ze g …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?