Recept: Geroerbakte spinazie op oosterse wijze

Koken
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De gember en rode peper maken dit tot een pittig wokrecept. Samen met de spinazie is het een gezonde ‘warme woksalade’. Vul het aan met iets ‘stevigs’ (zie de menusuggestie onder het recept).

benodigdheden

stukje gemberwortel (grootte ½ duim)

1 sjalotje

½ rode peper

1 kg spinazie

1 eetlepel olie

1 eetlepel vissaus

bereiding

Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.

Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de gember, de sjalot en de peper. Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken.

Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.

Maak de …
Dit is 42% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief