Recept: Geroerbakte kippendijen met pinda

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (27) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag geroerbakte kippendijen met pinda, komkommer en boontjes.

Bij roerbakgerechten geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Omdat de bereiding op hoog vuur supersnel gaat, is het belangrijk dat je alles voorgesneden hebt en klaar hebt gezet. Het

roerbakken zelf is namelijk binnen vijf minuten gebeurd. Het is erg belangrijk dat je erbij blijft

staan, omdat je bakt op zeer hoge temperatuur. Daarom heet het ook roerbakken; door de ingrediënten in de pan in beweging te houden, worden ze gelijkmatig en snel gegaard.

benodigdheden:

350 g kippendijen

1 rode ui

2 tenen knoflook

1 duimdikte gember

1/2 rode peper

1 komkommer

150 g sperziebonen

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?