Recept: Geplukte kip

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wilma van Dijk, 27 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: geplukte kip.

We zijn nu een paar weken weer thuis na een geweldige rondreis door Zuidwest-Amerika. Het was echt onze droomreis waar we elke minuut van hebben genoten en nog steeds zijn we aan het nagenieten van de foto’s. Lekker eten stond tijdens de vakantie ook centraal en we hebben heel veel diverse gerechten gehad. Zo hebben we gegeten in een drie-Michelinsterrenrestaurant in New York tot een ‘live barbecue’ met de lekkerste spareribs ooit in Arizona! Iets wat we vaak hebben gegeten is ‘pulled chicken’. Vertaald in het Nederlands klinkt het gelijk een stuk minder lekker: geplukte kip.

Hier een heerli …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief