Recept: Geplette chocoladecake

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze heerlijke chocoladecake zou lang niet zo lekker ­worden zonder een rond, wit bord en wat extra ­gewicht. Door de taart te pletten blijft hij compact en smeuiig – en dat is toch waar de beste chocoladecakes ­aan moeten ­voldoen, vind je niet?

benodigdheden (voor 10 personen)

400 g pure chocolade van de beste kwaliteit (70% cacao), in stukjes

300 g boter

10 eieren, gesplitst

225 g fijne kristalsuiker

4 el cacao

bereiding

Verhit de oven tot 180 °C. Beboter en bekleed een ronde taartvorm van 30 cm doorsnee en 7,5 cm diep met ­bakpapier.

Smelt de chocolade met de boter in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes pruttelend water (het water mag de onderkant van de kom niet raken). Haal de kom van de pan, laat …
Dit is 29% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?