Recept: Gemarineerde vis met Oosterse kruiden

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bijna elke vis is smaakvol te marineren met oosterse kruiden. Je vis krijgt zo een heerlijk smaakje. Na een goede voorbereiding kun je dit gerecht binnen een half uur op tafel zetten.

benodigdheden (2 personen)

1 gedroogd chilipepertje

stukje gemberwortel van 2 cm

1 teentje knoflook

1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)

mespunt geelwortel (kurkuma)

1 eetlepel citroensap

2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet

1 eetlepel vloeibare margarine

bereiding

Verkruimel het pepertje.

Schil de gember en rasp het stukje fijn.

Meng dit door de fijngemaakte peper.

Pers de knoflook erboven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel en het citroensap door.

Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast …
Dit is 40% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief