Recept: Gemarineerde meloen

Koken
beeld ap / Ton Koene
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit nagerecht is lekker met als hoofdgerecht zomerse tomatensoep met volkorenbrood. Eet smakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

1 eetlepel suiker

ca. ½ eetlepel citroensap

2 schijven galiameloen of 1 schijf galiameloen en 1 schijf watermeloen

bereiding

Schil het stukje gember en rasp het fijn.

Breng 1 dl water met de geraspte gember, de suiker en het citroensap aan de kook. Los de suiker op en laat de siroop afkoelen.

Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de gembersiroop er door en laat het minimaal 1 uur intrekken. Verdeel de meloen over 2 coupes.

tip

Verpak een stu …
Dit is 56% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief