Recept: Gemarineerde kipreepjes

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met spitskool en volkoren noedels is dit recept een bijzondere en lekkere variatie op een Indonesische klassieker.

benodigdheden voor 2 personen

½ rode peper

1 theelepel gemalen sereh (citroengras)

gemalen koriander (ketoembar)

gemalen komijn (djinten)

1 teentje knoflook

½ eetlepel citroensap

200 gram kipfilet

1 kleine spitskool

150 gram volkoren noedels

2 eetlepels olie

bereiding

Maak de peper schoon en snijd het stuk heel fijn.

Maak een marinade van de rode peper, de sereh, 1 theelepel koriander, 1 theelepel komijn, de uitgeperste knoflook en het citroensap.

Snijd de kipfilets in de lengte in repen.

Bestrijk de stukken kip met de marinade en laat ze minimaal 1 uur …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?