Recept: Gekruide sperziebonen

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept wordt door het Voedingscentrum een klimaatkanjer genoemd, omdat het een lage klimaatbelasting heeft. Bovendien is het vrij van gluten.

benodigdheden (voor 2 personen):

400 gram sperziebonen

2 bosuitjes

½ rode peper

1 teentje knoflook

2 takjes peterselie

1 eetlepel olie

1 eetlepel seroendeng

bereiding

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.

Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.

Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Was de peterselie en knip die klein.

Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de stukjes peper kort mee.

Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.

Schep de peterselie erdoor en strooi de seroe …
Dit is 45% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief