Recept: Gekruide makreel

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Makreel is een echte zomervis. In het voorjaar paait hij ten westen van Ierland en vervolgens komt hij in enorme scholen naar de Noordzee. Het zijn echte jagers die niet ver onder de zeespiegel zwemmen. Eet ’m direct op de dag van aanschaf; doordat het een vette vis is, bederft hij snel.

benodigdheden voor 4 personen

3 flinke tenen knoflook

1 theel. zeezout, plus extra snuf chiliflakes, naar smaak

1 theel. korianderzaad

½ theel. komijnzaad

10 g platte peterselie, fijngehakt

10 g dille, fijngehakt

lekkere olijfolie

4 makrelen, schoongemaakt (vraag de visboer)

2 citroenen; 1 in dunne plakjes en het sap van 1

bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Maal − liefst in een vijzel − de knoflook met het zout tot een pasta. Voeg de chiliflakes, het koriander- en komijnzaad toe en vervolgens de verse tuinkruiden en maal nogmaals, maak iets vloeibaar met een drup olijfoli …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?