Recept: Gegrilde portabella met kruidige couscous

Koken
beeld ap / M. Spencer Green
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De portabella is een paddenstoel met een chique naam, maar in feite is het niet meer is dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Lekker om te grillen en te vullen met couscous. Eetsmakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

150 gram volkoren couscous

¼ groentebouillontablet met minder zout

2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel rozijnen

2 portabella’s

1 eetlepel olie

1 ui

1 teentje knoflook

½ eetlepel ras el hanout

bereiding

Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook.

Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op. Laat de couscous 5 minuten wellen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Was de rozijnen.

Maak de portabella schoon en breek de stelen eruit.

Rooster de portab …
Dit is 36% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief