Recept: Gegrilde kippendijen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kippendijen hebben zo veel meer smaak dan kipfilets. Snijd de overhangende stukjes vel eraf, en plet het vlees zodat het gelijkmatig van dikte is voor u het kort op de velkant op de barbecue roostert. Restjes zijn ook koud heerlijk, in een sandwich of met een simpele salade.

benodigdheden (voor 6 personen)

12 grote ontbeende kippendijen, biologische of scharrelkip, met vel, overhangend vel verwijderd

3 tenen knoflook, in plakjes

3 takken rozemarijn

3 eetlepels olijfolie

2 scherpe rode chilipepers, fijngehakt

een flinke snuf zout

1 kleine bos peterselie, fijngesneden

1 kleine bos oregano, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngesneden

2 milde rode chilipepers, fijngehakt

2 eetlepels rodewijnazijn

4 eetlepels extra vergine olijfolie

bereiding

Leg de kippendijen op een snijplank. Leg er een vel plasticfolie overheen en klop het vlees met een deegroller …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?