Recept: Gefrituurde artisjok met knoflookaiolie

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Groenten zijn perfect om te frituren. De buitenkant droogt uit en wordt knapperig, terwijl de binnenkant sappig blijft. Deze gefrituurde artisjokken zijn daar een lekker voorbeeld van. Je kunt ze als snack eten.

benodigdheden

neutrale olie, om in te frituren

6 kleine artisjokken, buitenste bladeren verwijderd en steel afgescheurd, gehalveerd

zout en peper

citroen, in partjes

frituurpan of wok

ciderbeslag

225 g bloem

100 g maïzena

2 el bakpoeder

500 ml cider

knoflookaioli

1 bol knoflook

100 ml neutrale olijfolie

250 ml extra vergine olijolie

1 eidooier (optioneel)

zout

bereiding

Maak eerst de aioli. Ik geef hier het traditionele recept voor aioli, waar de enzymen uit de knoflook de olie moeten binden. Dat lukt nie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?