Recept: Gebakken rijst met ananas

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een heerlijk zomers gerecht met ananas. Een tip: wanneer je rijst na het koken bakt met kruiden, krijgt de rijst veel meer smaak. Succes met koken en eet smakelijk!

benodigdheden

150 gram zilvervliesrijst

2 bosuitjes

1 teentje knoflook

½ spaanse peper

200 gram verse ananasstukjes

2 eetlepels olie

bereiding

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak de bosuitjes en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Snijd het stukje peper fijn.

Fruit de bosui, knoflook en peper zacht in de olie.

Bak de gare rijst al omscheppend mee.

Warm de ananas mee.

menusuggestie

Lekker met gemarineerde vis en snijboontjes. <

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?