Recept: gazpacho van avocado (koud geserveerd)

Koken
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Terwijl wij ons in de recepten storten, bidden we dat de dag snel mag aanbreken waarop Syriërs weer samen soep kunnen eten aan hun eigen keukentafels, schrijft Alia Yunis in het kookboek Soep voor Syrië. Een recensie van het boek stond vorige week woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 4 personen)

400 g avocado

50 g komkommer

50 g bleekselderij

40 g ui

50 g groene paprika, geschild

50 g brood

300 ml olijfolie

100 ml sherryazijn

100 ml citroensap

zout en peper, naar smaak

1,5 l water

bereiding

Doe in een hermetisch af te sluiten bak de volgende ingrediënten: het brood en de azijn, de avocado’s zonder schil en in zes stukken gesneden, de pitten van de avocado’s, de ui in vieren gesneden, de komkommers, bleekselderij, geschilde paprika, het citroensap en 100 m …
Dit is 33% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief