Recept: Franse sperziebonensalade

Koken
beeld ap / Rogelio V. Solis
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De sperziebonensalade van vandaag wordt koud geserveerd en is dus prima ruim van tevoren te bereiden. Een fijn gerecht voor op warme dagen, en bij de barbecue.

benodigdheden (voor 2 personen)

400 gram sperziebonen

1 teentje knoflook

2 ansjovisfilets (blikje)

5 olijven (blik/glas)

1 eetlepel olijfolie

1-2 eetlepels azijn

bereiding

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.

Maak de knoflook schoon en snijd het teentje fijn.

Snijd de ansjovis in stukjes en de olijven in plakjes.

Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.

Fruit de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe.

Meng dit door de nog warme sperziebonen. Schep er de olijven door en laat …
Dit is 53% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief